Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Норма робочого часу 60 годин на тиждень: коли допускається в період воєнного стану

Реклама

В період воєнного стану нормальна тривалість робочого часу у період дії воєнного стану можуть збільшити до 60 годин на тиждень для працівників, зайнятих на об'єктах критичної інфраструктури (в оборонній сфері, сфері забезпечення життєдіяльності населення тощо). Це роботодавцям дозволяє ч. 1 ст. 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03. 2022 р. № 2136-IX.

А для працівників, зайнятих на об'єктах критичної інфраструктури (в оборонній сфері, сфері забезпечення життєдіяльності населення тощо), яким відповідно до законодавства встановлюють скорочену тривалість робочого часу, тривалість робочого часу у період воєнного стану не може перевищувати 40 годин на тиждень.

Проте треба враховувати, що норма про тривалість робочого часу до 60 годин замість 40 годин на тиждень може застосовуватися лише для працівників, зайнятих на об'єктах критичної інфраструктури.

Коли ж підприємство не віднесене до об'єктів критичної інфраструктури, то роботодавцю не має права встановити нормальну тривалість робочого часу 60 годин на тиждень.

При цьому збільшення на період воєнного стану нормальної тривалості робочого часу до 60 годин на тиждень є правом, а не обов'язком роботодавця. Вони має бути обґрунтованим, перш за все потребою ефективної діяльності відповідного підприємства, установи, організації в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення.

Для працівників, зайнятих на об'єктах критичної інфраструктури (в оборонній сфері, сфері забезпечення життєдіяльності населення тощо), яким відповідно до законодавства встановлюють скорочену тривалість робочого часу, тривалість робочого часу у період воєнного стану не може перевищувати 40 годин на тиждень. Тобто, їм не може встановлюватись нормальна тривалість робочого часу 60 годин на тиждень.

Джерело: повідомлення Східного міжрегіонального управління Держпраці.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини