Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд підвищить мінімальний розмір допомоги по безробіттю

Реклама

Мінекономіки розробило проект постанови КМУ «Про встановлення мінімального розміру допомоги по безробіттю під час воєнного стану та внесення зміни до пункту 7 Порядку надання допомоги по безробіттю”.

Профільне міністерство пояснює, що інфляція за 2021 рік у цілому становила 10,0%, а за 2022 рік - 26,6%., але при цьому востаннє мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищували у 2020 році.

Тому пропонують установити із 31 липня 2023 року на час воєнного стану мінімальний розмір допомоги по безробіттю:

- для осіб, визначених в абз. 2 ч. 2 ст. 6 та абз. 1 ч. 3 ст. 23 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, - 1500 грн;

- для осіб, визначених в абз. 1 ч. 1 22 Закону України Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, абз. 8 ч. 4 ст. 7 Закону України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”, а також для осіб, які перебувають на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, та не мають відомостей про періоди страхового стажу, трудової діяльності, заробітну плату (дохід, грошове забезпечення), - 2500 грн.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини