Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За перероблені глушники з великим шумом на мотоциклах та авто пропонують штрафувати

Реклама

Група нардепів зареєструвала законопроект № 9564 від 04.08.2023 року, який запровадить адміністративну відповідальність за керування або експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму.

Запропоновано адміністративну відповідальність за керування водіями або експлуатацію транспортних засобів із перевищенням встановленого законодавством допустимого рівня шуму.

Санкцію за дане правопорушення пропонується встановити у фіксованому розмірі 1000 НМДГ (17000 грн) та у випадку повторності - 2000 НМДГ (34000 грн) з можливим позбавленням права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

Компетенцією розгляду справ за ст. 121-4 КУпАП наділяються: у випадку першого порушення - поліцейські, у випадку повторності - суди.

Заборона на керування або експлуатацію транспортних засобів з порушенням встановленого рівня шуму буду діятиме виключно в межах населених пунктів, що виключає відповідальність у випадках автомобільних спортивних змагань та інших заходів за межами населених пунктів.

Усі потрібні документи - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини