Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін змінив форму виписки з рахунку для бюджетників

Реклама

Порядок казначейського обслуговування доходів та інших надходжень державного бюджету зазнав змін завдяки наказу Мінфіну від 23.06.2023 р. № 344.

По-перше, передбачено, що в процесі казначейського обслуговування надходжень держбюджету може застосовуватися система дистанційного обслуговування "Клієнт казначейства - Казначейство".

При застосуванні системи Казначейства між органами Казначейства, органами, що контролюють справляння надходжень бюджету, та бюджетними установами, що утримуються за рахунок коштів держбюджету, здійснюється обмін документами в електронній формі, в тому числі електронними документами.

По-друге, на підставі виписок із валютних рахунків Казначейства, отриманих від уповноважених банків, Казначейство відображає в бухобліку виконання державного бюджету гривневий еквівалент надходжень в іноземній валюті за відповідний операційний робочий день на рахунках, відкритих відповідно до законодавства, наступного робочого дня. Відображення в бухобліку надходжень в іноземній валюті за останній день місяця здійснюється операційною датою останнього дня місяця. Гривневий еквівалент надходжень в іноземній валюті, відображених в бухобліку виконання державного бюджету, має відповідати гривневому еквіваленту, відображеному в виписці банку з валютного рахунку Казначейства.

По-третє, викладено в новій редакцію форму виписки з рахунку.

Усі потрібні документи для бухгалтера - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, бухгалтерської аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини