Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасування ЄП 2%: в які строки ФОП має виконати попередні обмеження

Реклама

ДПС продовжує пояснювати окремі норми Закону № 3219-ІХ, які чинні із 1 серпня 2023 року, та, зокрема, скасували єдиний податок за ставкою 2%.

Платники єдиного податку, які до 1 серпня 2023 року використовували ставку 2%, повинні врахувати таке:

1. Вимоги, встановлені п. 291.4 ПКУ для відповідної групи платників єдиного податку щодо кількості осіб, які перебувають у трудових відносинах, потрібно виконати до першого числа місяця, наступного за календарним місяцем, в якому платник податку втратив право або самостійно відмовився від використання єдиного податку за ставкою 2%.

2. Обмеження, встановлені п. 291.5 та 291.51 ПКУ для платників єдиного податку, мають бути виконані до першого числа місяця, наступного за календарним місяцем, в якому платник податку втратив право або самостійно відмовився від єдиного податку за ставкою 2%.

ФОП на єдиному податку, які до 1 серпня 2023 року використовували єдиний податок за ставкою 2%, повинні по 31 серпня 2023 року (включно) привести реєстраційні дані як ФОП, так і платника єдиного податку у відповідність до вимог ПКУ з урахуванням відповідних обмежень, визначених ПКУ для відповідної групи платника єдиного податку, зокрема щодо видів господарської діяльності (згідно з КВЕД), які мають відповідати обраній групі платника єдиного податку.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини