Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За неправильно подану антикорупційну декларацію з’явиться штраф до 1700 грн

Реклама

Уряд зареєстрував в Раді законопроект № 9587 від 07.08.2023 року, яким врегулює порядок притягнення осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, до відповідальності за вчинення корупційних та пов'язаних з корупцією правопорушень.

Він передбачає:

- новий склад правопорушення, передбаченого ст. 1726 КУпАП, а саме, порушення порядку подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, з достовірними відомостями - штраф від 50 до 100 НМДГ (850-1700 грн).

- надати Національному агентству з питань запобігання корупції повноваження на розгляд справ про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1, 2, 4, 5 ст. 1726 (крім правопорушень, вчинених суддею, суддею Конституційного Суду України) КУпАП, та органам Національної поліції (за винятком правопорушень, вчинених службовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище);

- визначення випадку, коли протокол не складатиметься, а саме у разі вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 1726 КпАП (крім правопорушень, вчинених суддею, суддею Конституційного Суду України).

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини