Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як мобілізуватимуть тих, хто не хоче воювати — новий законопроект

10 серпня 2023, 10:15
3386
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді одним з народних депутатів зареєстровано проект Закону про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо розширення можливостей мобілізовувати громадян у військові підрозділи, а також для виконання робіт, що мають оборонний характер, забезпечують функціонування національної економіки в умовах воєнного стану (№9566 від 07.08.2023 р.).

За такою довгою назвою приховується пропозиція мобілізовувати (залучати) працездатних осіб військовозобов'язаного віку і стану, які не готові воювати, для виконання робіт, що мають оборонний характер, забезпечують функціонування національної економіки в умовах воєнного стану.

На думку автора законопроекту «у справі Оборони варто розраховувати суто на вмотивованих патріотів, і всіляко підвищувати мотивацію до захисту Вітчизни, що і запропоновано у цьому законопроекті. А інших громадян максимально можливо залучати до роботи на економіку, від якої залежить і обороноздатність».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини