Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи враховується офіційна робота у Польщі до страхового стажу в Україні – ПФУ

7 вересня 2023, 11:15
17003
0
Автор:
Реклама

«Моя мама працює в Польщі. Має статус тимчасового захисту. Чи буде польський стаж роботи враховано при призначенні пенсії в Україні?» - на таке питання відповіли у ПФУ. У відомстві підкреслили, що відповідно до Угоди між Україною та Республікою Польща про соціальне забезпечення від 18.05.2012 стаж, набутий на території Польщі, враховується до страхового стажу для визначення права на отримання пенсії в Україні.

Тобто, якщо людина має страховий стаж в Україні та працювала в Польщі, то для визначення права на призначення пенсії такі стажі підсумовуються.

Наприклад, якщо людина 25 років працювала в Україні і 5 років - у Польщі, вона має право на призначення пенсії за віком в Україні, оскільки у 2023 році для виходу на пенсію в 60 років їй необхідно мати не менше 30 років страхового стажу.

Водночас, згідно з положеннями Угоди, кожна з країн розраховує розмір пенсії, відповідно до норм свого національного законодавства, за стаж, набутий на її території.

Кадровий облік без рутини! Придбай рішення LIGA360 для HR-менеджерів й кадровиків - економ робочий час. Замовте LIGA360 - дізнавайся першим про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини