Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Архівні довідки будуть видавати навіть при відсутності оригіналів – Урдержархів

21 серпня 2023, 16:24
514
0
Автор:
Реклама

Державна архівна служба України повідомила про зміни до нормативно-правих актів, якими регулюються питання використання копій документів НАФ України. Йдеться про зміни у Правилах роботи архівних установ та Порядку виконання архівними установами запитів юридичних та фізичних осіб на підставі архівних документів та оформлення архівних довідок (копій, витягів).

Архіви зможуть надавати архівні довідки та витяги за оцифрованими документами фонду користування при відсутності/втраті оригіналів таких документів (невиправно пошкоджені, викрадені або незаконно вивезені).

У випадку знаходження архіву на тимчасово окупованій території і неможливості виконання інформаційних запитів громадян, Укрдержархів може визначити іншу державну архівну установу тимчасовим зберігачем фонду користування або страхового фонду, якому делегується право видавати інформаційні документи.

Під час широкомасштабної агресивної війни росії проти України затвердження таких змін набуває особливої ваги і сприятиме соціально-правовому захисту громадян України, підтвердженню їхніх законних прав та інтересів.

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини