Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які пільги для педагогів та працівників культури у сільській місцевості – Мінсоцполітики

23 серпня 2023, 14:53
4384
0
Автор:
Реклама

На які пільги може очікувати колишній працівник культури, який нині перебуває на заслуженому відпочинку та проживав і проживає у селі? Як довести, що така особа має право на ці пільги? У Мінсоцполітики пояснили, що частиною п'ятою статті 29 Закону «Про культуру» передбачено: працівникам державних і комунальних закладів культури, педагогічним працівникам закладів освіти сфери культури, котрі працюють у сільській місцевості та селищах міського типу, а також пенсіонерам, які раніше працювали в державних та комунальних закладах культури, закладах освіти сфери культури у таких населених пунктах і проживають у них, держава забезпечує відповідно до законодавства безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах установлених норм.

За повідомленням Міністерства культури, право пенсіонерів, які раніше працювали в державних та комунальних закладах культури, на пільги, передбачені частиною п'ятою статті 29 Закону «Про культуру», підтверджується довідкою, виданою відділом культури (культури і туризму) райдержадміністрації або адміністрацією установи (закладу), у якому вони працювали, сільською або селищною радою (у разі ліквідації закладу тощо) за постійним місцем проживання пенсіонера на підставі записів у трудовій книжці.

Варто додати, що відповідні пільги на безплатне користування житлом з опаленням та освітленням надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини