Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відпустка 60 днів після демобілізації та спрощення отримання статусу УБД – чого чекати від Ради

25 серпня 2023, 09:10
4482
0
Автор:
Реклама

У Києві відбувся VI Міжнародний ветеранський форум «Україна. Захисники. Майбутнє». Про це повідомили у Мінветі. Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук звернувся до учасників форуму та, серед іншого, зауважив, що Верховна Рада України бере активну участь у формуванні ветеранської політики. Зокрема, у червні 2023 року народні депутати України прийняли зміни, що унормовують тривалість відпусток військовослужбовців під час дії воєнного стану та виплату додаткової винагороди до 100 тисяч гривень.

Окрім того, Руслан Стефанчук повідомив, що у Верховній Раді України зареєстровано законопроект, спрямований на спрощення процедури отримання статусу учасника бойових дій, запровадження Єдиного державного реєстру військовослужбовців та окремого статусу Захисника й Захисниці України.

«Найближчим часом ми плануємо розглянути проєкт, який передбачає надання неоплачуваної відпустки тривалістю до 60 календарних днів працівникам, які беруться до роботи після звільнення з військової служби. Крім того, вчора було зареєстровано два законопроєкти, спрямовані на спрощення процедури отримання статусу учасника бойових дій», - заявив глава парламенту.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше

Читайте також:

- Оплата тимчасової непрацездатності після звільнення працівника з військової служби: що врахувати роботодавцю

- Нарахування лікарняних працівнику після звільнення з військової служби

- Відпустка працівника після звільнення з військової служби: визначення тривалості та нарахування оплати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини