Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив порядок надання та позбавлення статусу учасника бойових дій

28 серпня 2023, 12:59
1911
0
Автор:
Реклама

Процедура отримання статусу учасника бойових дій стала простішою - Кабінет Міністрів України підтримав розроблений Міноборони проект постанови про внесення змін до Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

За словами міністра, оновлений підхід передбачає спрощену процедуру отримання статусу учасника бойових дій завдяки зменшенню кількості необхідних документів. Тепер для звернення до відповідних комісій із визначення статусу учасника бойових дій достатньо надавати лише одну довідку про безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією рф проти України.

«Ця довідка повинна містити інформацію про документи, які підтверджують участь особи у відповідних заходах, і саме вона стане основою для присвоєння статусу учасника бойових дій. Цей крок значною мірою допоможе звільнитися від зайвої бюрократії і прискорити процедуру визнання внеску у захист України та присвоєння їм статусу учасника бойових дій», - прокоментував Олексій Резніков.

Таким чином зазначені зміни значно полегшать та пришвидшать доступ до передбачених законодавством пільг та гарантій захисникам та захисницям, які боронили та боронять незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Указані зміни затверджені постановою КМУ від 22 серпня 2023 р. № 887 (набрала чинності 24 серпня). Вона ж затвердила форму Довідки про безпосередню участь особи у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше

Читайте також:

- Чи можуть учасники бойових дій отримати грошову компенсацію за невикористану відпустку - позиція ВС

- Благодійна допомога членам родини учасника бойових дій: податкові пільги з ПДФО та ВЗ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини