Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мін’юсті застерегли про наслідки відсутності обов’язкової реєстрації в Єдиній судовій системі

1 вересня 2023, 09:20
471
0
Автор:
Реклама

Як ми вже повідомляли, прийнято Закон №3200 (набрав чинності 21.07.2023 р.), яким запроваджено процесуальні наслідки (залишення позовної заяви, апеляційної, касаційної скарг без руху; повернення без розгляду заяв, клопотань та заперечень) для сторін у судових справах з числа осіб, які зобов'язані зареєструвати електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно - телекомунікаційній системі, але не зареєстрували його.

Як інформує Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Київ), за даними Вищої ради правосуддя значна кількість осіб, для яких реєстрація в ЄСІТС є обов'язковою, досі не зареєстрували електронний кабінет у зазначеній системі.

Йдеться про такі категорії: адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування, суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та особи, які провадять клірингову діяльність. Водночас ці особи є учасниками численних судових проваджень. Така ситуація унеможливлює електронний обмін документами із судом, передусім

надсилання повідомлень про засідання та процесуальних документів. А паперовий документообіг значно збільшує строки розгляду справ та судові витрати.

Інструкція користувача Електронного кабінету розробляється адміністратором ЄCITC та розміщується на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСТС за посиланням.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Читайте також:

- Новації Закону № 3200: кому обов'язково реєструватися в е-кабінеті Єдиної судової системи

- ТЦУ: огляд судової практики

- Директор уклав правочин, що суперечить інтересам засновника: позиція ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини