Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антикорупційне е-декларування повертається: Рада прийняла Закон

6 вересня 2023, 16:15
1178
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада прийняла в цілому проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» № 9534 від 26.07.2023 р. Що він передбачає?

По-перше, особи, які у 2022 - 2023 роках не подали антикорупційну е-декларацію, будуть подавати такі декларації (у разі їх неподання) не пізніше 90 календарних днів з дня набрання чинності цим Законом.

По-друге, суб'єкти декларування, які виконують завдання в інтересах національної безпеки і оборони України, беруть безпосередню участь у веденні воєнних (бойових) дій та отримують додаткову винагороду, призначену для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських на період дії воєнного стану, або перебувають на тимчасово окупованих територіях, подають відповідну декларацію у наступні строки:

  • упродовж 90 днів із дня визначення дати завершення бойових дій чи дня визначення дати завершення тимчасової окупації на територіях, на яких особа перебуває;

  • упродовж 90 днів із дня повернення до пункту постійної дислокації чи місця постійної роботи;

  • упродовж 90 днів із дня припинення повноважень чи переведення особи на посади, які не передбачають безпосередньої участі в бойових діях, виконанні бойових завдань, посиленні охорони державного кордону, проведенні розвідувальних заходів, контррозвідувальних операцій чи оперативно-розшукової діяльності;

  • упродовж 90 днів із дня припинення або скасування воєнного стану.

По-третє, має відбутися спрощення подання декларацій, зокрема, завдяки надання суб'єктам декларування доступу до відомостей про них та членів їх сімей з інформаційно-комунікаційних і довідкових систем, реєстрів, банків даних.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини