Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни в держзакупівлях — Мінекономіки

11 вересня 2023, 13:20
879
0
Автор:
Реклама

Уряд вніс зміни до правил проведення публічних закупівель під час дії воєнного стану. Про це повідомило Мінекономіки. Зміни торкнулися, зокрема, закупівель на суму від 50 тис. грн, які проводяться поза Prozorro. Щодо таких закупівель треба оприлюднювати погоджене керівником замовника обґрунтування підстави для укладання прямого контракту.

Постанова Кабміну також зменшує перелік підстав, за яких державні замовники можуть не йти через конкурентні торги, а підписувати контракти напряму. Водночас з цим, постанова підсилює відповідальність державних замовників за зловживання такою підставою, як нагальна потреба.

Також було внесено зміни, які при прийнятті рішення про відмову участі в торгах учасника, проти якого введено санкції, дозволяють виокремити випадок, коли активи такого учасника передані в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. У такому випадку заборона здійснювати публічні закупівлі не буде застосовуватись.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини