Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено форму розрахунку частини чистого прибутку, дивідендів держпідприємств — наказ набрав чинності

11 вересня 2023, 14:20
1102
0
Автор:
Реклама

Нова редакція форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку затверджена наказом Мінфіну від 04.07.2023 р. № 366. Наказ набрав чинності 08.09.2023 року. Отже, з цієї дати діє оновлена форма Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку. Що вона передбачає?

Збільшилась кількість полів у колонці 9 «Відмітка платника, на якого поширюється стаття 111 Закону України "Про управління об'єктами державної власності», зокрема. відмічається:

- платник, що подає Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку за останній податковий (звітний) рік у періоді, на який припадає дата його ліквідації;

- платник, що подає Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку у зв'язку з коригуванням або уточненням показників, пов'язаним зі зміною нормативу відрахування.

Аналогічні поля є і в колонці 10.

З'явились таблиці із інформацією:

- щодо напрямів використання вивільнених коштів;

- щодо законодавчих підстав для застосування зниженого нормативу відрахування (звільнення від сплати, зменшення бази відрахування тощо).

Податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини