Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як надається додаткова відпустка на дітей при зміні роботодавця упродовж року

12 вересня 2023, 16:20
4669
0
Автор:
Реклама

В Управлінні інспекційної діяльності у Кіровоградській області роз'яснили порядок застосування трудового законодавства щодо отримання працівником додаткової соціальної відпустки на дітей при зміні роботодавця упродовж року.

Одному з батьків, які мають двох або більше дітей віком до 15 років, в ст. 19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР гарантоване право на щорічну додаткову оплачувану відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів.

Однак на практиці складаються ситуації, при яких працівник до закінчення календарного року звільняється з одного робочого місяця і працевлаштовується на нове.

Нагадаємо, що свого часу Мінекономіки в листі від 08.02.2022 р. № 4712-06/6091-09 вказала на те, що при звільненні працівнику мають виплатити грошову компенсацію за всі невикористані дні додаткової соціальної відпустки. Тож якщо працівник принесе довідку з попереднього місця роботи з інформацією про те, що він не скористався цією відпусткою на попередньому місці роботи та отримав компенсації за неї, новий роботодавець не зобов'язаний надавати додаткову соціальну відпустку. Працівник має звернутися до попереднього роботодавця для отримання компенсації за невикористану відпустку, яку повинні були йому виплатити при звільненні.

Кадровий облік без рутини! Придбай рішення LIGA360 для HR-менеджерів й кадровиків - економ робочий час. Замовте LIGA360 - дізнавайся першим про найважливіше.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини