Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть скасувати обов'язок ведення товарного обліку запасів — законопроєкт

13 вересня 2023, 12:10
1146
0
Автор:
Реклама

Ні для кого не буде новиною те, що більшість ФОПів наразі зобовязані вести товарний облік запасів. Про це читайте у повідомленні «Товарний облік запасів ФОПів у 2023 році - ДПС».

Однак 11 вересня 2023 року у Верховній Раді зареєстрували проєкт Закону "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (щодо впорядкування питань товарного обліку) №10028 . Даний законопроєкт має на меті скасувати для ФОПів ведення товарного обліку. Відбутися це має завдяки тому, що зазначений законопроєкт скасовує п. 12 ст. 3 та ст. 20 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР .

Законопроєкт містить положення, які передбачають:

- скасування для суб'єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку і звітності, обов'язку вести облік товарних запасів і здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку;

- скасування для суб'єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку і звітності, відповідальності за невиконання обов'язку вести облік товарних запасів.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини