Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасування відстрочки від мобілізації для деяких студентів — чергове роз’яснення

15 вересня 2023, 13:50
5624
0
Автор:
Реклама

Житомирський обласний ТЦК та СП роз'яснив питання щодо відстрочки від мобілізації.

Ми уже повідомляли, що здобувачам другої вищої освіти скасують відстрочку від мобілізації, але не всім. Про це йдеться у законопроєкті № 9672 "Про внесення змін до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"".

Громадяни скаржаться, начебто Житомирський районний ТЦК та СП відмовляє у відстрочці від мобілізації студентам магістратури денної форми навчання. Студентам вручають повістку та направляють для проходження військово-лікарської комісії.

Зміни до Закону не прийняті, а громадянам вручають повістки для того, щоб вони оновили дані та підтвердили факт навчання у навчальному закладі.

Відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» всі хто навчається зобов'язані щороку до 1 жовтня подавати у районні (міські) ТЦК та СП документи, довідку з відповідного навчального закладу.

Насправді, громадяни України які прибувають в ТЦК та СП для отримання відстрочки від мобілізації, направляються на ВЛК для обстеження та встановлення факту придатності до військової служби. Адже лише придатним надається відстрочка, а не придатні виключається з військового обліку.

В рішенні LIGA360:HR все про особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте на цю тематику:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини