Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС змінить заяву про застосування спрощеної системи оподаткування

19 вересня 2023, 11:10
928
0
Автор:
Реклама

ДПС на своєму офіційному вебпорталі оприлюднила проєкт наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року № 308».

Він передбачає приведення у відповідність форми заяви про застосування спрощеної системи оподаткування в частині забезпечення можливості платникам єдиного податку самостійної відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у разі набуття ними статусу резидента Дія Сіті, визначеної пп. 10 пп 298.2.3 ПКУ.

Зазначену форму заяви планують викласти у новій редакції.

Також у новій редакції мають викласти пункт 5.1 розділу 5 «Доходи, отримані суб'єктом господарювання за попередній календарний рік» Розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування, який додають до Заяви про застосування спрощеної системи оподаткування. При цьому змінюють слова «доходи в грошовій формі (готівковій та /або безготівковій)» на «доходи в грошовій формі (готівковій або безготівковій, у тому числі з використанням електронних грошей)».

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360. Отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини