Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внутрішні переселенці можуть підтвердити трудовий стаж зі слів свідків

Реклама

Робочий стаж надважливий для усіх працівників. Адже впливає на розрахунок різних видів соціальних виплат. Однак в окремих випадках працівники не можуть підтвердити наявність трудового стажу записами у трудовій книжці. Таке трапляється за відсутності трудової книжки, а також у випадку, коли в трудовій немає відповідних записів або вони неправильні чи не точні.

На сьогодні це гаряче питання для українців, які виїхали з ТОТ і потребують підтвердження трудового стажу для пенсій, але не мають трудових книжок або необхідних записів.

Мінреінтеграції надало роз'яснення з цього приводу. Так, відповідно до постанови КМУ № 637 від 12.08.1993 р., стаж роботи за відсутності документів може також підтверджуватися показаннями не менше двох свідків. Дана норма діє за умов, коли підприємства, установи, організації розміщуються або розміщувалися на ТОТ або в районах ведення бойових дій.

У такій ситуації свідками можуть виступати люди, які знають заявника по спільній роботі на підприємстві (в установі, організації) та мають документи про свою роботу за той час, стосовно якого і підтверджують роботу заявника.

Зважаючи на показання свідків органи ПФУ підтверджують стаж роботи внутрішніх переселенців для призначення пенсій.

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини