Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як перереєструвати ПРРО

Реклама

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадало нюанси щодо перереєстрації РРО. Перереєстровувати ПРРО слід у разі зміни найменування або податкового номера господарюючого суб'єкта чи зміні найменування або адреси, де використовують ПРРО.

Платники перереєстровують ПРРО керуючись Порядком затвердженим наказом Мінфіну № 317 від 23.06.2020 р.

Отже, до контролюючого органу слід подати Заяву про реєстрацію ПРРО № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F1316604) з відміткою «Перереєстрація» і зазначити причину перереєстрації.

Заяву про внесення змін у дані про ПРРО також варто подати у разі змін даних, що вказуються у Заяві, і не потребують перереєстрації (наприклад, зміна назви ПРРО).

Перереєстровують і вносять зміни у дані про ПРРО у тому ж порядку та у строки, що встановлені для реєстрації.

Наголошуємо, що заяву про проведення перереєстрації або внесення змін у дані про ПРРО слід подавати лише після направлення останнього фіскального звітного чека та закриття останньої зміни на такому ПРРО.

Якщо змінюється контролюючий орган, в якому обліковується платник, то протягом двох робочих днів після переведення платника податків на обслуговування до податкової за новим місцем обліку, засобами інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС здійснюється перереєстрація ПРРО до контролюючого органу за новим основним місцем обліку суб'єкта господарювання як платника податків.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини