Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-таксисти повинні використовувати РРО: до відповідальності можуть притягувати з 1 жовтня

4 жовтня 2023, 13:45
3639
0
Автор:
Реклама

Суб'єкти господарювання, у тому числі ФОП-єдинники другої - четвертої груп, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби (картки) зобов'язані застосовувати РРО та/або ПРРО.

Відповідне роз'яснення ДПС розмістила в категорії 109.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Зокрема, контролери наголосили, що з 01.01.2022 дію пільги щодо незастосування платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами - підприємцями) РРО або ПРРО, встановлену п. 61 підрозд. 10 розд. XX ПКУ припинено.

На сьогодні суб'єкти господарювання при наданні послуг зобов'язані проводити розрахунки за них через РРО та/або ПРРО та надавати таким споживачам послуг розрахункові документи встановленої форми та змісту.

Поряд з тим, суб'єктів господарювання, які не здійснювали діяльності з продажу підакцизних товарів, купівлі/продажу іноземної валюти чи у сфері організації та проведення азартних ігор, звільнено від відповідальності за порушення вимог Закону про РРО, вчинені ними у період з 01.01.2022 р. до 01.10.2023 р.

Водночас, з 01.10.2023 р. до суб'єктів господарювання, у тому числі фізичних осіб - підприємців - платників єдиного податку другої - четвертої груп, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби без проведення таких операцій через РРО та/або ПРРО, можуть застосуватись штрафні (фінансові) санкції за порушення вимог Закону про РРО.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Штрафи за податкові порушення в період воєнного стану: звільнення від відповідальності».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини