Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстрація ПРРО: послідовність дій

Реклама

ПРРО - це програми і додатки, які використовують на телефоні, комп'ютері або інших пристроях як аналог касового апарату. Тобто фіскальні функції ПРРО реалізовані через фіскальний сервер ДПС, а сама програма реєструє розрахункові операції при продажу товарів/послуг, операції з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та реєстрації кількості проданих товарів/ послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого переказу.

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що процедура реєстрації ПРРО врегульована Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, який затверджено наказом Мінфіну № 547 від 14.06.2016 р., у редакції наказу Мінфіну № 317 від 23.06. 2020 р.

ДПС пропонує до використання платникам власну розробку - безоплатне програмне рішення, призначене для реєстрації розрахункових операцій, тобто ПРРО.

В контролюючому органі ПРРО можна зареєструвати автоматично через Єдине вікно подання електронної звітності використовуючи Електронний кабінет, iFin, Sonata, M.E.Doc тощо на підставі заяви, що подається у електронній формі.

До початку роботи з ПРРО, необхідно зареєструвати місце провадження діяльності (кафе, магазин тощо), подавши повідомлення за формою № 20-ОПП, до органу ДПС за основним місцем обліку.

Також слід зареєструвати касира, який працюватиме з ПРРО використовуючи кваліфікований електронний підпис (КЕП), оскільки обмін даними між ПРРО та фіскальним сервером відбувається лише в електронній формі із КЕП. Тож платнику необхідно надіслати до ДПС повідомлення за формою № 5-ПРРО і дані сертифікатів електронних підписів буде внесено до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Тепер час завантажити безкоштовне програмне забезпечення з сайту ДПС. Такий ПРРО можна встановити на смартфон, планшет, комп'ютер чи інший пристрій, який підтримує операційну систему Windows, Android, IOS i web-версії та підключений до мережі Інтернет.

Щоб зареєструвати ПРРО платнику варто скласти заяву про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО і подати до контролюючого органу в електронній формі, засобами Електронного кабінету тощо.

При успішній реєстрації кожному ПРРО присвоюється унікальний фіскальний номер, який не змінюється до дати скасування реєстрації цього ПРРО. Інформація про присвоєний фіскальний номер міститься у другій квитанції.

Після завершення реєстраційної процедури ПРРО готовий до проведення розрахункових операцій.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини