Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна прийняти на роботу у вихідний день

Реклама

Фахівці Центрального регіону інспекційної діяльності у Дніпропетровській області надали консультацію щодо можливості прийняти на роботу працівника у вихідний день.

Законодавство України про працю не забороняє оформлювати трудовi вiдносини з працiвником у вихiдний день. Тож роботодавці мають право самостiйно встановлювати iндивiдуальнi графiки роботи, керуючись правилами внутрішнього трудового розпорядку та колективного договору. При цьому вихiднi можуть не збiгатися iз загальновстановленими календарними вихiдними днями.

Водночас графiки роботи готують таким чином, щоб тривалiсть робочого часу працівника за обліковий перiод не перевищувала нормального числа робочих годин, як вказано у ст. ст. 50 i 51 КЗпП.

Отже, трудовий договір можна укладати як у будній, так і у вихідний день.

Однак до початку роботи за укладеним трудовим договором роботодавець повинен направити повідомлення в ДПС про дату початку роботи, тобто оформити наказ про прийняття на роботу працівника у робочий день, наприклад 29.09.2023 р., якщо той приступає до роботи 01.10.2023 р.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини