Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Завіряти копії документів, що подаються до Повідомлення щодо ПН/РК, реєстрацію яких зупинено, не потрібно - ДПС

18 жовтня 2023, 15:07
677
0
Автор:
Реклама

Письмові пояснення та копії документів подаються у вигляді Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено (далі - Повідомлення). Ідентифікатор форми Повідомлення розміщено на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: Головна/Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр електронних форм податкових документів.

Для ідентифікації автора електронного документа використовують електронний підпис. Саме накладання електронного підпису завершує створення електронного документа.

Кваліфікований електронний підпис має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис, та має презумпцію його відповідності власноручному підпису. Разом з тим кваліфікована електронна печатка має презумпцію цілісності електронних даних і достовірності походження електронних даних, з якими вона пов'язана.

Враховуючи вищезазначене, платнику податку не потрібно завіряти копії документів, визначених Переліком, оскільки документи подаються в сканованому вигляді у форматі PDF, PNG або JPG у вигляді окремих додатків до Повідомлення з відповідним накладанням на них кваліфікованого електронного підпису та печатки (за наявності).

Радимо також ознайомитись зі статтею «Блокування податкових накладних у період воєнного стану: загальні моменти».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.18 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини