Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 18 жовтня ДПС почала повідомляти Міноборони та ТЦК про місця роботи військовозобов'язаних

20 жовтня 2023, 10:50
1421
0
Автор:
Реклама

Порядок електронної інформаційної взаємодії Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів і Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, затверджений спільним наказом Мінфіну та Міноборони від 21.08.2023 №494/446,набрав чинності 18 жовтня.

Цим Порядком визначили механізм обміну інформацією між Міноборони та ДПС, а саме - між Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов'язаних та резервістів (ЄДРПВР) та Державним реєстром фізичних осіб - платників податків (ДРФО). З останнього до ЄДРПВР будуть надходити відомості, необхідні для актуалізації бази даних.

Першим кроком в обміні стане разова верифікація даних про осіб, що містяться в ЄДРПВР, з даними, що містяться в ДРФО.

Норми Порядку передбачають, що Міноборони та територіальні центри комплектування і соціальної підтримки будуть направляти до ДПС запити, у відповідь на які податківці повідомлятимуть протягом трьох днів певні відомості. Зокрема:

-код згідно з ЄДРПОУ або реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру чи серія (за наявності) та номер паспорта (для осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків відповідно до закону) і найменування або прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності) податкового агента;

-дата прийняття на роботу (за наявності);

-дата звільнення з роботи (за наявності).

В рішенні LIGA360:HR все про особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини