Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні створять резерв медпрацівників для роботи на деокупованих територіях

Реклама

Кабмін прийняв постанову «Про затвердження Порядку створення резерву працівників сфери охорони здоров'я для роботи на деокупованих територіях України» № 1092 від 17.10.2023 р. для покращення санітарного благополуччя населення та забезпечення медичних закладів, які відновлюють роботу на звільнених територіях, персоналом.

Відтак в Україні запрацює інформаційна система “Резерв працівників сфери охорони здоров'я для роботи на деокупованих територіях України”. Як планують законотворці, це допоможе забезпечити заклади охорони здоров'я державної та комунальної форм власності на звільнених територіях персоналом, бо, серед іншого, в системі можна буде знайти інформацію про потребу в медпрацівниках на тимчасово окупованих територіях у разі їх деокупації.

Тож, усі бажаючі медики, зможуть зареєструватися в системі на добровільній основі і будуть зараховані до резерву. Для цього достатньо мати документи, що підтверджують професійну компетентність працівника сфери охорони здоров'я, а саме:

- копію документа про освіту (в разі відсутності інформації про нього в Єдиній державній електронній базі з питань освіти);

- копію сертифіката спеціаліста (лікаря-спеціаліста, провізора-спеціаліста тощо);

- копію посвідчення про присвоєння/підтвердження відповідної кваліфікаційної категорії (за наявності).

Причому кожен зарахований медик матиме особистий профіль і зможе обмінюватися інформацією та документами з іншими користувачами. Також, планується, що система буде взаємодіяти з іншими інформаційними системами та державними електронними ресурсами.

Постанова набере чинності з дня опублікування.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Заразом радимо прочитати новину «Для роботи на деокупованих територіях створять резерв освітян».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини