Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підготовка до нових умов оплати праці держслужбовців у 2024 році – КМУ затвердив каталог посад

24 жовтня 2023, 10:00
26922
0
Автор:
Реклама

На позачерговому засіданні уряду було ухвалено постанову Кабінету Міністрів України «Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році», повідомляє Урядовий портал. Даний акт було розроблено Національним агентством України з питань державної служби з метою забезпечення підготовки до впровадження реформи системи оплати праці державних службовців з 1 січня 2024 року.

Постановою затверджується каталог типових посад державної служби та критерії віднесення до таких посад, визначається алгоритм проведення класифікації посад державної служби, а також державні органи зобов'язуються провести класифікацію посад державної служби у місячний строк.

Цей акт дасть змогу розпочати класифікацію посад державної служби в держаних органах, як одного з ключових етапів підготовки до впровадження реформи системи оплати праці державних службовців.

Так, класифікація посад дозволить запровадити систему визначення вартості посад - грейдінг. Це дасть змогу враховувати навантаження, складність та відповідальність роботи при встановленні зарплат та запровадити єдині підходи на державній службі - однакова робота має оплачуватись на одному рівні у всій системі державного управління.

Такий підхід посилює роль посадового окладу та врегульовує граничні розміри премій.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини