Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив новий звіт для посередників у працевлаштуванні за кордоном

Реклама

На сайті Урядового порталу розмістили інформацію про затвердження постанови Кабміну «Деякі питання подання звітності про здійснення діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном» № 1100 від 20.10.2023 р.

Відтак посередників, які допомагають громадянам влаштуватися на роботу за кордоном зобов'язали подавати звітність про здійснення діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном (далі - Звіт). Постановою № 1100 затвердили порядок подання звітності та її форму - форму № 1-ТМ.

Такий Звіт декларанти мають заповнювати один раз на рік за результатами звітного року і подавати до Мінекономіки до 30 січня. Законотворцями передбачено можливість подання Звіту поштою у паперовій формі, на електронну адресу Мінекономіки у електронній формі (наклавши електронний підпис), а також через Портал електронних сервісів Мінекономіки.

Важливо, що неподання або порушення строків подання Звіту протягом трьох звітних періодів поспіль стане підставою для виключення декларанта з переліку госпсуб'єктів, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Декларант несе відповідальність за достовірність наданої у Звіті інформації. Саме тому, при виявленні описки, граматичної чи арифметичної помилки у вже поданому Звіті за формою № 1-ТМ, повинен повідомити про це Мінекономіки листом і упродовж трьох днів після надсилання листа подати виправлений варіант.

Постанова набере чинності з дня опублікування, станом на 24 жовтня 2023 р. ще не оприлюднена.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини