Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кількість випускників шкіл меншає, а викладачів вишів забагато – що робитиме МОН

7 листопада 2023, 10:00
1348
0
Автор:
Реклама

В Україні зараз кількість викладачів у закладах вищої освіти значно перевищує потреби системи загалом. Це заявив Михайло Винницький, заступник міністра освіти і науки України з питань вищої освіти. За його словами, кількість вступників за останні 15 років суттєво скоротилась: «15 років тому було 630 тисяч випускників шкіл щороку. Минулого року було 360 тисяч випускників шкіл. Демографія показує, що в нас спад у кількості вступників фактично наполовину».

А ось контингент закладів вищої освіти і кількість викладачів у системі вищої освіти за 15 років не змінились. «Я розумію, що це дуже непопулярно звучить, але в нас на сьогоднішній день забагато викладачів», - підкреслив посадовець. На його думку, в такій ситуації підвищувати зарплату викладачам можливо лише за умови модернізації мережі закладів вищої освіти: «І коли ми говоримо про збільшення витрат на оплату викладачам, ми маємо розуміти, що бюджет не гумовий. На сьогоднішній день збільшення окладів чи збільшення зарплат викладачів є можливим лише за умови модернізації мережі».

Читайте всю бухгалтерську аналітику на єдиній платформі LIGA360. Отримайте доступ до видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, Вісник МСФЗ. А ще налаштуйте стрічку новин з найпопулярніших онлайн-ресурсів. Придбайте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини