Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли та як роботодавець повинен і може провести атестацію робочих місць за умовами праці під час війни

7 листопада 2023, 10:50
893
0
Автор:
Реклама

Атестація робочих місць за умовами праці під час воєнного стану може проводитись (і є обов'язковою для робочих місць із наявними шкідливими виробничими факторами). Разом з тим, відповідно до пункту 3.4 Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці, лабораторно-інструментальні дослідження фізичних, хімічних, біологічних, визначення психофізіологічних факторів проводяться в процесі роботи у характерних (типових) виробничих умовах, при справних і ефективно діючих засобах колективного і індивідуального захисту. Про це нагадало Центрально-Західне міжрегіональне управління Держпраці.

За відсутності типових виробничих умов, зокрема, коли виробничий процес на окремих виробництвах, цехах, робочих місцях працівників зупинений, атестація не проводиться. Підприємством має бути проведена атестація робочих місць на тих робочих місцях, де триває виробничий процес за типових виробничих умов. Атестація має бути також проведеною на робочих місцях, на яких відновлено виробничий процес у типових виробничих умовах.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

- Організація охорони праці на підприємстві

- Умови та підстави надання щорічних додаткових відпусток

- Присвоєння бухгалтеру більш високої категорії: чи потрібна атестація

- Мобінг: ознаки й наслідки для працівника та роботодавця

- Звільнення в останній день відпустки: які дії роботодавця

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини