Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподатковують витрати, відшкодовані відрядженому працівнику за проживання в двомісному номері — ДПС

Реклама

Після повернення з відрядження працівник зобов'язаний надати роботодавцю Звіт про використання коштів/електронних грошей. При цьому головною умовою відшкодування витрат на відрядження є наявність оригіналів документів, що підтверджують вартість таких витрат, тобто квитків, квитанцій, чеків, розрахунків тощо.

Відповідно до п. 5 розд. ІІ Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну № 59 від 13.03.1998 р. підприємство за наявності оригіналів підтвердних документів відшкодовує в межах граничних сум витрат на найм житла витрати відрядженим працівникам на оренду житла з розрахунку вартості одного місця у готелі за кожну добу проживання.

Якщо відряджений працівник сплатив за проживання в двомісному номері готелю за двох, то відшкодовують йому витрати і відносять їх до складу витрат підприємства з розрахунку вартості проживання тільки однієї особи. Якщо підприємство відшкодовує працівнику повну вартість двомісного номера, то вартість другого місця в даному номері буде вважатися додатковим благом відповідно до пп. 164.2.17 ПКУ і його слід включати до складу загального місячного/річного оподатковуваного доходу платника податку.

Спеціалісти Головного управління ДПС у Запорізькій області нагадали, що оподаткування додаткового блага здійснюється за ставкою 18%, що визначена п. 167.1 ПКУ.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини