Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові зміни у здійсненні публічних закупівель

Реклама

Мінекономіки у листі № 3323-04/62708-06 від 20.11.2023 р. надало роз'яснення щодо внесених змін до особливостей здійснення публічних закупівель на період дії воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування.

LIGA ZAKON та JUSCUTUM запрошують на міжнародну конференцію "Публічні закупівлі: актуальні виклики та прозорі рішення", яка відбудеться 25 листопада в UNIT.City. Детальніше про захід за посиланням

Тож, якщо вартість закупівлі є меншою ніж 500 тис. грн., замовник формуючи запит пропозиції постачальників може вносити інформацію про характеристики товару та їх допустимі значення в межах специфікації товару, визначеної адміністратором електронного каталогу. Тобто замовник може звузити характеристики товару, обравши ті чи інші параметри в межах специфікації товару: розмір, колір, торгову марку тощо.

Якщо ж вартість предмета закупівлі дорівнює або перевищує 500 тис. грн., то формування запиту пропозицій постачальників відбувається відповідно до специфікації товару, що сформована адміністратором електронного каталогу і замовник не може самостійно визначати інформацію про характеристики товару та їх допустимі значення.

Разом з цим формуючи запит пропозицій постачальників щодо предмета закупівлі товару, вартість якого є меншою, дорівнює або перевищує 500 тис. грн., замовник не повинен вносити додаткових вимог, пов'язаних з наданням інших документів, ані до постачальника, ані до предмета закупівлі товару, крім тих, що передбачені Порядком № 822, оскільки адміністратор електронного каталогу створює категорії товарів та специфікації товару визначаючи перелік характеристик товару з їх точними та/або мінімальними і максимальними значеннями, а також встановлює кваліфікаційні та інші вимоги до учасника електронного каталогу при проведенні кваліфікації до електронного каталогу.

Також, після внесених змін, замовник повинен відхилити пропозицію переможця відбору, якщо той письмово відмовляється від укладення договору на визначених замовником у запиті умовах.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини