Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна прийняти готівку за корпоративні права без застосування РРО/ПРРО

24 листопада 2023, 15:00
405
0
Автор:
Реклама

Фахівці ГУ ДПС у Харківській області нагадали, що оскільки купівля-продаж корпоративних прав або часток у статутному капіталі оформлюється договором купівлі-продажу, на підставі якого відбувається перехід правомочностей, що належать особі, тому зазначена операція не пов'язана з продажем товарів/наданням послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг в розумінні Закону № 265/95-ВР . Отже, в такому випадку РРО/ПРРО може не застосовуватися.

Розрахунок може бути проведений через касу суб'єкта господарювання з дотриманням граничних сум розрахунків, передбачених Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженим Постановою № 148, на підставі рішення засновників. Водночас таку банківську операцію можна провести через банківську установу: або із переказом коштів із рахунка фізособи на рахунок суб'єкта господарювання, або із внесенням готівки на рахунок цього суб'єкта через касу банку.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Оподаткування доходів фізособи в разі спадкування та продажу корпоративних прав».

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини