Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Форму штатного розпису змінять через нову модель оплати праці держслужбовців

27 листопада 2023, 10:50
2132
0
Автор:
Реклама

Міністерство фінансів України оприлюднило проєкт свого наказу «Про внесення змін до форми штатного розпису». Проєктом пропонується внести зміни до форми штатного розпису у частині доповнення новою графою 3 «Класифікаційний код посади*», а також уточненням щодо заповнення даної графи. Графа 3 буде заповнюватися державними органами, які провели класифікацію посад державної служби у встановленому законодавством порядку.

Причиною стало те, що Держбюджет-2024 передбачає, що починаючи з 01 січня 2024 року, буде запроваджено нову модель оплати праці державних службовців на основі класифікації посад державної служби. Постановою №1109 затверджено, зокрема, Каталог типових посад державної служби і критерії віднесення до таких посад, розроблений для використання керівниками державної служби в державних органах, працівниками служб управління персоналом, керівниками структурних підрозділів та іншими державними службовцями державних органів під час проведення класифікації посад державної служби. Каталог визначає перелік сімей і рівнів типових посад державної служби, містить їх опис з метою проведення класифікації посад державної служби.

Класифікаційний код посади визначається шляхом послідовного проставлення через дефіс цифр, якими позначено сім'ю посад, рівень посад, юрисдикцію та тип державного органу.

В одному структурному підрозділі можуть бути посади державної служби, віднесені до різних сімей і рівнів посад. З метою ідентифікації посади працівника державного органу у штатній чисельності установи зазначений класифікаційний код посади державного органу має бути відображено у штатному розписі.

У разі прийняття цей наказ набере чинності з 01 січня 2024 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Як державному службовцю зручно ознайомитись із правовою картиною дня та контролювати зміни? LIGA360:Органи влади надасть інструменти для моніторингу законодавства та судової практики, дозволить автоматично аналізувати великі обсяги документів. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

- Хто відповідальний за правильність нарахування та виплату зарплати директору - позиція ВС

- Посадова інструкція інспектора з кадрів, відповідального за ведення військового обліку: шаблон для користування

- Внутрішній сумісник виконав роботу за договором ЦПХ: як визначити базу нарахування ЄСВ

- Допомога працівникам на оздоровлення: підстави, облік, податки

- Зміни у "відряджувальних" процедурах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини