Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Терміни проведення камеральної перевірки своєчасної сплати узгодженої суми податкового зобов'язання

27 листопада 2023, 17:30
318
0
Автор:
Реклама

Посадовці ДПС в роз'ясненні із категорії 130.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua) пояснили, протягом якого терміну проводиться камеральна перевірка своєчасної сплати узгодженої суми податкового (грошового) зобов'язання, у тому числі в період дії воєнного стану.

Контролери відзначили: камеральна перевірка своєчасної сплати узгодженої суми податкового (грошового) зобов'язання проводиться виключно на підставі даних, що зберігаються (опрацьовуються) у відповідних інформаційних базах податкової.

Контролюючий орган має право провести таку камеральну перевірку протягом 1095 календарних днів з дня фактичної сплати узгодженої суми податкового (грошового) зобов'язання (з дня вчинення правопорушення) та після закінчення строку давності (1095 днів), який припадав на період дії карантину та/або воєнного стану (до 01.08.2023), враховуючи період зупинення такого строку давності з 18 березня 2020 року до 31 липня 2023 року (включно).

Радимо також ознайомитись зі статтею Штрафи за податкові порушення в період воєнного стану: загальні правила притягнення до відповідальності.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини