Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рієлтери мають звітувати щокварталу — ДПС

Реклама

Відповідно до пп. 170.1.6 ПКУ рієлтери, зобов'язані надсилати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості податківцям за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку та за формою, яка встановлена центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

За порушення порядку або строків подання зазначеної інформації рієлтеру доведеться сплатити 680 грн штрафу, згідно з ст. 119 прим. 1 ПКУ, за кожне таке порушення. У разі рецидиву розмір штрафу зросте вдвічі.

Наказом Мінфіну № 497 від 13.05.2017 р. затверджено форму «Інформація суб'єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов'язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди)», що подається рієлтерами до ДПС за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку.

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадали, що податковий розрахунок за базовий податковий період, який дорівнює календарному кварталу, варто подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу (пп. 49.18.2 ПКУ).

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини