Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як нарахувати ЄСВ, якщо працівник відпрацював неповний місяць і звільнився — ДПС

Реклама

Єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ) для платників, зазначених у ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» № 2464-VI від 08.07.2010 р., зокрема, роботодавців встановлено у розмірі 22 % до визначеної у ст. 7 Закону № 2464-VI бази нарахування ЄСВ.

Якщо база нарахування ЄСВ не вища мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, суму ЄСВ розраховують як добуток розміру мінімальної зарплати та ставки ЄСВ. Зазначена норма застосовується, коли найманий працівник перебував у трудових відносинах повний календарний місяць або відпрацював всі робочих дні звітного місяця.

Враховуючи вищевикладене у Головному управлінні ДПС у Житомирській області зазначили: у разі звільнення або прийняття працівника на основне місце роботи протягом місяця, в якому нарахована зарплата за відпрацьований час не перевищує розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, сума ЄСВ розраховується з фактично нарахованої зарплати незалежно від її розміру.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини