Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як декларацію, розрахунок, звіт надіслати поштою

1 грудня 2023, 14:40
410
0
Автор:
Реклама

Посадовці ДПС в роз'ясненні із категорії 129.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua) пояснили, як платник податків надсилає поштою податкову декларацію, розрахунок, звіт.

Контролери відзначили, що надсилати слід на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, визначеного ст. 49 ПКУ.

У разі втрати або зіпсуття поштового відправлення чи затримки його вручення контролерам з вини оператора поштового зв'язку, такий оператор несе відповідальність відповідно до закону.

Платник податків протягом п'яти робочих днів з дня отримання повідомлення про втрату або зіпсуття поштового відправлення зобов'язаний надіслати поштою або надати особисто податківцям другий примірник податкової декларації і копію повідомлення про втрату або зіпсуття поштового відправлення.

Незалежно від факту втрати або зіпсуття поштового відправлення чи затримки його вручення платник податків повинен сплатити суму податкового зобов'язання, самостійно визначену ним у такій податковій декларації, протягом строків, установлених ПКУ

Радимо також ознайомитись зі статтею Блокування податкових накладних у період воєнного стану: як подати документи на розблокування.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини