Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові відпустки, дозволена для поширення інформація, гендерна рівність – новий законопроєкт для військових

6 грудня 2023, 09:45
1603
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді великою групою народних депутатів з різних фракцій (що натякає - проблем з проходженням закону не повинно бути) зареєстровано проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист (№10313 від 04.12.2023).

Зокрема, у проєкті визначаються права військовослужбовців на можливість поширювати інформацію - а саме, яку інформацію вони можуть поширювати, щоби вона не була використана ворогом проти України. Також підіймається питання речового забезпечення військовослужбовців.

Передбачаються відпустки для військовослужбовців при народженні дитини (окремо не передбачені на сьогодні). Впроваджуються відпустки після поранення та лікування, які можуть тривати до 12 місяців.

У законопроекті врегульовано питання щодо обліку строку військової служби для нарахування пенсії. Якщо військовослужбовець проходить військову службу в умовах воєнного стану, то в них місяць рахується за два. Якщо він бере участь у заходах щодо забезпечення територіальної цілісності та державного суверенітету - тоді місяць рахується за три. Якщо він бере безпосередню участь у бойових діях - тоді місяць за чотири. І якщо військовослужбовець перебував у полоні, куди потрапив не за своєю волею - тоді місяць за п'ять.

Цим документом вносяться зміни до дисциплінарних статутів щодо забезпечення гендерної рівності - щоби були рівні можливості і для жінок, і для чоловіків.

В рішенні LIGA360:HR все про особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте також:

- ФОП-захисник: як підтвердити неможливість сплати податків

- Чи надають щорічну відпустку мобілізованому працівнику

- ДПС пояснила сплату ПДФО підприємцями, мобілізованими до ЗСУ

- Відпустка працівника після звільнення з військової служби: визначення тривалості та нарахування оплати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини