Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий захист від недобросовісного імпорту – Кабмін погодив законопроекти згідно вимог ЄС

6 грудня 2023, 14:00
263
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів схвалив проекти законів, які адаптують українське законодавство у сфері торговельного захисту до регламентів Європейського Союзу та посилюють захист, зокрема, національних виробників:

- «Про захисні заходи». Ним пропонується викласти в новій редакції Закон України «Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну»;

- «Про захист від демпінгового імпорту» (нова редакція Закону України «Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту»);

- «Про захист від субсидованого імпорту» (нова редакція Закону України «Про захист національного товаровиробника від субсидованого імпорту»).

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Законопроекти містять у собі норми, які зокрема:

- розширюють можливості національних виробників у захисті їх інтересів від недобросовісного та зростаючого імпорту;

- зменшують витрати бізнесу на підготовку матеріалів та документації під час захисних розслідувань;

- встановлюють чіткі часові межі процедурних етапів розслідувань;

- гарантують проведення консультацій на запит заінтересованої сторони;

- запроваджують механізм, що гарантуватиме сплату попередніх захисних мит або мит при розслідуванні ухилення від їх сплати;

- розширюють коло «користувачів» цього механізму серед бізнесу і т.д.

Також законопроектами уточнюються повноваження компетентних органів при проведенні розслідувань, запроваджується норма щодо затвердження Урядом положення про Міжвідомчу комісію з міжнародної торгівлі, удосконалюється понятійний апарат і т.ін.

«У разі ухвалення законопроектів Верховною Радою держава отримає надійні, прозорі та зрозумілі і українському бізнесу, і нашим партнерам інструменти торговельного захисту», - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко.

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини