Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності громадян на ринку праці

Реклама

На засіданні Кабміну прийняли Постанову «Про внесення змін до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці» № 1264 від 01.12.2023 р., якою оновили Постанову Кабміну «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці» № 207 від 20.03.2013 р.

Законотворці абз. 1 у п. 1 виклали у новій редакції , а саме: «Цей Порядок визначає механізм видачі регіональними центрами зайнятості, їх філіями та міськими, районними, міськрайонними центрами зайнятості (до їх припинення) (далі - центри зайнятості) ваучерів для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці (далі - ваучери) деяким категоріям громадян, які є застрахованими особами».

При цьому, абз. 12 після слів «Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття» доповнили словами і цифрами «(крім осіб, які після введення Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» воєнного стану отримали в установленому порядку довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та після її отримання не проходили перепідготовки за рахунок коштів зазначеного Фонду)».

Заразом автори доповнили п. 3 абзацом такого змісту: «Особи, яким присвоєно/підтверджено повну та/або часткову професійну кваліфікацію, здобуту шляхом неформальної чи інформальної освіти, визнано професійну кваліфікацію, здобуту в іншій країні, можуть отримати ваучер для перепідготовки за робітничою професією чи підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями».

Водночас зміни торкнулися і п. 7, у якому:

  • абз. 3 після слів «еДокумент про освіту (за наявності)» доповнили словами «або документ про присвоєння/підтвердження професійної кваліфікації або документ про визнання професійної кваліфікації»;

  • доповнили пункт після абз. 15 новими абзацами такого змісту:

«Заява з документами та/або відомостями, зазначеними в пункті 7 цього Порядку, може бути подана в електронній формі з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (за наявності технічної можливості).

Заява формується засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг в довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до відомостей, визначених у додатку 1. Формування заяви закінчується накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису».

  • абз. 21 після слів «умови видачі ваучера» доповнили словами «під час відвідування центру зайнятості або за допомогою інформаційно-комунікаційних систем».

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини