Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова функція в Prozorro: замовники зможуть пояснити, чому виникла потреба в закупівлі

Реклама

На сайті Урядового порталу повідомили, що в системі Prozorro з'явилося додаткове поле, в якому замовники зможуть обґрунтувати доцільність своєї закупівлі. Функція дає змогу завчасно пояснити, чому виникла потреба в цій закупівлі. Нововведення, на думку заступниці Міністра економіки Надії Бігун, допоможе поліпшити комунікацію замовників і держави із суспільством під час війни.

Відтак, у спеціальному полі в річному плані закупівель обґрунтування можна додати:

  • до оголошення торгів;

  • під час торгів;

  • після проведення торгів.

Причому відредагувати поле або надати додаткову інформацію можливо у будь-який момент. Проте варто пам'ятати, що на сайті відображається історія змін.

Нова функція доступна для будь-яких закупівель, без прив'язки до очікуваної вартості, предмету закупівлі чи типу процедури.

Обґрунтування можна знайти на сторінці тендера натиснувши на кнопку «Перейти до обґрунтування та плану закупівлі».

Важливо, що замовник може внести в поле будь-яку інформацію, яку вважає потрібною, а також додати посилання на документи, якщо є така необхідність. Розробники рекомендують зазначати, чому цю закупівлю необхідно здійснити саме зараз, для чого вона, як допоможе підприємству здійснювати діяльність або яку користь принесе суспільству.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини