Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи будуть додатково друкувати гривні для поповнення бюджету – відповідь Нацбанку

26 грудня 2023, 13:05
885
0
Автор:
Реклама

Національний банк наразі не бачить потреб у відновленні емісійного фінансування бюджету. Про це на брифінгу сказав голова Національного банку України Андрій Пишний.

"Ми не вбачаємо наразі підстав для відновлення емісійного фінансування. Так, ми засвідчуємо, що ризики, пов'язані з ритмічним надходженням фінансової допомоги, до певної міри реалізувались. Водночас відбувся другий успішний перегляд програми Міжнародного валютного фонду", - сказав Пишний. Він зазначив, що фундаментом цієї програми є запевнення від країн донорської коаліції про покриття того прогалин у фінансуванні, щоб збалансувати бюджет.

Щодо рішення правління Національного банку знизити облікову ставку до 15% із 15 грудня 2023 року, Андрій Пишний сказав: «Це рішення узгоджується зі сповільненням інфляції та поліпшенням інфляційних очікувань, що сприятиме збереженню привабливості гривневих інструментів для заощаджень». За оцінками НБУ, показники інфляції в грудні залишатимуться близькими до поточних рівнів.

Водночас зберігаються ризики пришвидшення інфляції через логістичні труднощі на західних кордонах та швидше вичерпання ефектів від значних урожаїв.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Читайте також:

- Експериментальний проєкт з верифікації суб'єктів АПК: хто з експортерів може брати участь

- З 1 грудня заповнення платіжок можливе лише в новому форматі

- Оплата дистанційного навчання для працівника: умови та порядок оподаткування

- Чи обов'язково дисконтувати зворотну фінансову допомогу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини