Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вручення повісток роботодавцем та оновлення облікових даних – бізнес озвучив свої пропозиції

11 січня 2024, 11:45
11326
0
Автор:
Реклама

Європейська Бізнес Асоціація провела зустріч з головою парламентського Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третяковою. У фокусі обговорення були питання навантаження на роботодавця - вручення повісток роботодавцем, оновлення облікових даних та відповідальність за такі оновлення, тощо.

В цьому контексті у бізнесу лунали пропозиції, що підприємству варто надати функцію суто інформувати працівників про необхідність піти в ТЦК та СП. Тобто, не вручати повістки, а лише надавати доступ до приміщень для представників ТЦК та СП. Крім того, чітко врегулювати кількість днів, яку може працівник витратити на проходження мед комісії та оновлення облікових даних, а також робити це не кожні три місяці - після кожного продовження воєнного стану, а 1 раз на 5 років, якщо у особи не відбулося суттєвих змін в даних.

Водночас у тексті урядового законопроєкту №10378 щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби - пропозиція покласти відповідальність на роботодавця у доставленні працівника до ТЦК та СП або шляхом покриття транспортних витрат, або через надання йому такого транспорту, покласти відповідальність на роботодавця у врученні повістки працівникам, тощо.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини