Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дата у квитку та в наказі про відрядження не збігається: чи буде відшкодування додатковим благом

12 січня 2024, 13:25
323
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПС у роз'ясненні із категорії 103.17 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua) дали відповідь на таке питання: «Чи буде вважатися додатковим благом найманого працівника, направленого у відрядження, відшкодована роботодавцем вартість квитка, якщо дата на ньому та в наказі про відрядження не збігається?».

Контролери відзначили: дата на транспортному квитку має збігатися з датою вибуття працівника у відрядження згідно з наказом про відрядження. Дата на транспортному квитку має збігатися з датою прибуття працівника з відрядження згідно з наказом про відрядження.

Якщо дата на транспортному квитку не збігається з датою прибуття працівника з відрядження згідно з наказом про відрядження, з дозволу керівника підприємства беруть до уваги затримку у відрядженні на вихідні або святкові й неробочі дні у разі, якщо строк перебування працівника поза місцем його постійної роботи не перевищуватиме строку відрядження, передбаченого Постановою № 98.

Водночас, витрати не є об'єктом оподаткування ПДФО лише за наявності підтвердних документів, що засвідчують вартість цих витрат.

При цьому, будь-які витрати на відрядження не включають до оподатковуваного доходу платника податку за наявності документів, що підтверджують зв'язок такого відрядження з господарською діяльністю роботодавця/сторони, що відряджає.

Отже, не є доходом у вигляді додаткового блага платника податку - фізособи, яка перебуває у трудових відносинах із своїм роботодавцем, сума відшкодованих у встановленому законодавством порядку витрат на відрядження в межах фактичних витрат, зокрема, на проїзд, за умови наявності та належним чином оформлених транспортних квитків, що засвідчують вартість цих витрат.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Відрядження за кордон у воєнний час: організаційні моменти».

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини