Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українсько-польський кордон розблокували, але маємо проблеми на румунському

17 січня 2024, 10:00
364
0
Автор:
Реклама

У вівторок, 16 січня, ввечері рух вантажівок через пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» на українсько-польському кордоні було відновлено. Про це повідомили у ДПСУ. Раніше польські перевізники завершили блокування перед пунктами пропуску «Краківець» та «Рава-Руська».

Розблокування пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ» стало останнім етапом завершення акції польських перевізників, які з листопада минулого року перешкоджали перетину кордону вантажним автотранспортом, що завдало серйозного удару по економіці воюючої проти російської агресії України, а також зашкодило економіці Польщі та інших європейських країн.

Зараз оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі в усіх пунктах перетину, раніше заблокованих польськими перевізниками.

Як повідомило українське Мінвідновлення, Міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду з організаторами блокади пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, згідно з якою протестувальники призупиняють до 1 березня свій протест, а до цього часу уряд РП зобов'язується вирішити їхні проблеми.

Тим часом на території Румунії фермери з 13 січня блокують рух українських вантажівок через низку пунктів пропуску. Легковий транспорт, автобуси і пішоходів блокувальники пропускають. Але рух вантажівок в обидві сторони припинився.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини