Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бронювання працівників проводять без урахування дефіцитності їхньої ВОС – Мінекономіки

19 січня 2024, 12:30
29605
0
Автор:
Реклама

Мінсоцполітики звернулося у листі від 10.01.2024 р. № 2704-20/2153-01 до питання оформлення та/або переоформлення бронювання військовозобов'язаних. Лист містить рекомендації роботодавцям щодо взаємодії з ТЦК та СП у питаннях оформлення чи переоформлення Посвідчень про відстрочку від призову на військову службу на період мобілізації та на воєнний час (відповідно до вимог Порядку №45).

Отже, міністерство радить роботодавцям при підготовці документів на бронювання ураховувати наступні вимоги.

По-перше, оформити Посвідчення та Повідомлення про зарахування військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік (далі - Повідомлення) військовозобов'язаним, які під час дії воєнного стану набули право на відстрочку або яких прийняли на роботу в державні органи, місцеві органи, підприємства на посади, які включені до затверджених Урядом переліків посад і професій військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час.

У відповідних позиціях Посвідчення та Повідомлення, оформлених з урахуванням змін, які внесли, зокрема, Постановою №571, строк дії відстрочки зазначити:

- військовозобов'язаним, які працюють в державних, місцевих органах - «на строк проведення мобілізації»;

- військовозобов'язаним, які працюють на підприємстві - «на шість місяців».

По-друге, оформити нові Посвідчення та Повідомлення військовозобов'язаним підприємств, яким необхідно продовжити бронювання у зв'язку із завершенням строку дії відстрочки. Строк дії відстрочки зазначити - «на шість місяців».

У тому ж листі Мінекономіки інформує, що норми Порядку №45 не обмежують в бронюванні військовозобов'язаних, які мають дефіцитну для ЗСУ військово-облікову спеціальність.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини