Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник приймав участь у семінарі: що з ПДФО

Реклама

Нагадуємо, що суму, сплачену будь-якою юридичною або фізичною особою на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти чи перепідготовку платника податку не включають до оподатковуваного доходу фізосіб (пп. 165.1.37 ПКУ).

Проте така сума не може перевищувати трикратний розмір мінімальної зарплати, тобто у 2024 році - 21300 грн (7100,00 грн. х 3) за кожний повний або неповний місяць навчання, підготовки чи перепідготовки такої фізособи.

Якщо вартість семінару перевищує вказану суму, то кошти в частині перевищення суми, сплачені роботодавцем за навчання фізособи слід прирівняти до додаткового блага та оподаткувати ПДФО за ставкою 18 %.

У Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків звернули увагу: якщо за умовами договору на семінар запрошено юрособу (роботодавця), а її інтереси представляє працівник, то сума сплачена юрособою за участь у такому семінарі не є доходом працівника та об'єктом оподаткування ПДФО.

Проте, якщо за умовами договору запрошеною стороною та отримувачем інформаційно-консультаційних послуг є працівник, то суму, яку сплатила юрособа (роботодавець) за участь у семінарі (конференції) за такого працівника, слід розглядати як дохід, отриманий у вигляді додаткового блага. Такий дохід потрібно включити до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу та оподаткувати за ставкою 18 %.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини